Akebono - allt du behöver veta om japansk sake och allt annat

Vår vän sedan många år tillbaks Åke Nordgren är en av världens ledande sakeexperter, han tituleras numera sake samuraj. Åke har gjort åtskilliga resor till japan, provat mer än 5000 sorters sake och ätit sig igenom Tokyo. Gänget på fakta har hjälpt Åke att producera webb för hans importföretag Akebono och även hans informationswebb om Sake.

En responsiv webb som via sin design, typografi och Åkes förstklassiga bilder förmedlar en underbar känsla och visualiserar Akebonos själ. Sidan innehåller information om sake, alla Åkes sake, öl och spritprodukter tillsammans med nyheter och information om hans mat- och dryckesresor och events.

Vi har under åren gjort många "japankvällar" tillsammans med Åke och det är lika kul för oss varje gång och för alla de kunder som gjort oss sällskap blir upplevelsen något utöver det vanliga.

www.akebono.se

www.sake.se

Akebono startades 1997 av Åke Nordgren med ett brinnande intresse för mat och dryck som livsstil. Tillsammans med Fixi Lindén, som står för den yngre generationens sakedrickande, driver Åke Sveriges ledande importföretag av japansk dryck där målet hela tiden är att utbilda och visa folk den fantastiska, men tyvärr ibland missförstådda, drycken från öst. Och intresset är stort! Nu för tiden kan man dricka sake på såväl finkrogar som små "hål-i-väggen"-sushibarer.

Tillsammans har Åke och Fixi gjort 79 resor till Japan och kan svara på de flesta frågor om japansk dryck & matkultur, och självklart allt annat du alltid velat veta.

Niklas Dahlstrand, Projektledare