Sjösättning för Marina Läroverkets nya hemsida

För en gymnasieskola vars målgrupp ständigt har en mobil eller en surfplatta i händerna är det otroligt viktigt att ha en modern och responsiv webb som fungerar på alla plattformar. För att locka blivande elever måste man finnas där de finns, alltså på mobilen och i sociala medier.

Marina läroverket var i behov av en ordentlig uppdatering av sin hemsida och gav då fakta förtroendet på nytt. Vi skapade en modern sajt som gör det lättare för skolan att hålla kontakt med sina elever. Visuellt ger sajten ett maffigt intryck med stora och breda bilder, många grafiska element och en bakgrundsvideo på startsidan.

Hemsidan är anpassad för både nuvarande och blivande elever. Utbildningarna presenteras på ett tydligt och attraktivt sätt. Vi har använt oss av olika temafärger och delat upp informationen i tydliga block för att ge en strukturerad känsla. Varje utbildning är dessutom ihopkopplad med tidigare referenser i ett snyggt bildgalleri.

Skolan jobbar mycket med sociala medier och är aktiva på Facebook, därför kopplade vi ihop hemsidan med deras Facebook-flöde. På sidan finns även ett vanligt nyhetsflöde samt en kalenderfunktion för kommande evenemang.

Funktioner

  • Bakgrundsvideo på startsidan
  • Koppling mot Facebook
  • Kalenderfunktion
  • Bildgalleri med referenser från tidigare elever

www.marinalaroverket.se

Marina läroverket är en fristående skola med marin profil som erbjuder gymnasieutbildningar, vuxenutbildningar och ett antal fristående kurser. Skolan ligger i Stocksunds hamn, en mil  norr om Stockholms city. Läget ger utmärkta möjligheter till att nyttja både vad skärgården och storstaden har att erbjuda.

Skolan har ca 450 elever och kan därför erbjuda trygghet och kamratskap men även intressanta, rika och varierande upplevelser. De gymnasieutbildningar skolan erbjuder är marinbiologi, marinteknik, ledarskap & kommunikation och företagande & entreprenörskap. Alla elever gör delar av sin utbildning ombord på skolans båtar och skepp i Östersjön, Atlanten och Medelhavet.

Lars Karlström, Projektledare