Huset i Longyearbyen - gourmetmat på 78° nord

Hur kommer det sig att en gourmetrestaurang på Svalbard med norra Europas största vinkällare hittar sin webbyrå på Birger Jarlsgatan i Stockholm? Enkelt, våra vänner på Huset hade hittat en webbsida som man var imponerad av och den var producerad av oss på fakta.

Ett jättespännande projekt tillsammans med ett piggt och vaket gäng som var i full gång med att utveckla verksamheten på Huset och där webben var en av delarna. Vi levererade ett helt nytt grafiskt manér tillsammans med en webb som förmedlar den livstilskänsla som omger Huset och upplevelsen av ett besök på Svalbard. Vi har också skapat ett bokningssystem för restaurangen, en gästbok och ett upplägg för nyheter och events.

Vi ser fram emot att fortsätta stötta Huset och vännerna i Longyearbyen med webb och digitala strategier. Svalbard och Huset är väl värt ett besök, det liknar inget annat vi upplevt.

www.huset.com

"Huset" är Longyearbyens mest legendariskbyggnad. Under den mörka delen av året ser du att det lyser upp som ett slott i toppen av dalen. Huset byggdes som en samlingslokal 1951 och det har tjänat som värd för flera av stadens institutioner, inklusive skolor, sjukhus och postkontor. I dag är huset känt för sin vinkällare och sin mat.

Sedan 80-talet har man byggt upp en vinkällare som är med rätta berömd. Över 20.000 flaskor som omnämns med superlativ av vinälskare i hela världen. Huset är ett av de mycket få restauranger i Norden som har två glas i tidningen "Wine Spectator", en utmärkelse som är jämförbar med Michelin stjärna som tilldelas ett kök.

Kungligheter, stats- och regerinschefer och kändisar från hela världen har ätit på Huset. Upplevelsen av gourmermat och världens bästa viner på 78 grader norr är oförglömlig, för alla.

Niklas Dahlstrand, Projektledare