Apputveckling

Appar för alla typer av verksamheter och behov

Tekniken för att utveckla appar har verkligen tagit ett stort kliv framåt. Från att tidigare ha varit krångligt och dyrt finns det nu modern teknik som gör apputvecklingen smidigare samtidigt som upplevelsen för användarna blir avsevärt mycket bättre.

Hybridappar för alla mobiler och surfplattor

Appar kan byggas på olika sätt och det finns både för- och nackdelar att överväga innan man fattar beslut om vilken slags app som är rätt för ens företag.

Nativeappar utvecklas och anpassas efter plattformens riktlinjer och genom den här tekniken kan man integrera mobiltelefonens egna funktioner i appen, exempelvis kameran, GPS och kontaktlistan. Dock kräver nativeappar att man utvecklar en app specifikt för varje plattform och vill man att den ska vara tillgänglig för både iPhone- och Android-användare så måste man alltså bygga två appar.

Mobilapplikationer fungerar som responsiva hemsidor i mobilen och kräver inte att användaren laddar ner något till sin mobil. En fördel med mobilapplikationer är att de är enkla att uppdatera och är tillgängliga för alla olika mobiltelefoner. Mobilappar går däremot inte att integrera med telefonens funktioner så upplevelsen för användaren blir vanligtvis att appen inte känns lika naturlig och smidig som en nativeapp.

Sedan finns det hybridapplikationer som blandar det bästa från dessa två tekniker. Hybridappar byggs med samma teknik som används för webben men de paketeras som nativeappar vilket möjliggör åtkomst till telefonens inbyggda funktioner. Hybridappar är dessutom tillgängliga på appmarknader såsom App Store och Google Play.

När vi bygger hybridappar använder vi oss av Ionics ramverk vilket gör att vi kan fokusera på att jobba i den teknik som vi älskar och behärskar bäst: HTML5, CSS och JS. Ionic erbjuder ett bibliotek av mobiloptimerade HTML-, CSS- och JS-komponenter och verktyg för att bygga interaktiva appar. Byggd med Sass och optimerad för AngularJS  resulterar i att apparna blir riktigt snabba och snygga.

Waxholmsbolaget_app_samsung_2015

Kontakta gänget på fakta