Akebonos värld av sake

För några veckor sedan sjösattes nya akebono.se, en sida om sake och japansk mat- och dryckeskultur.

Vi har under många år haft det stora nöjet att arbeta tillsammans med Åke Nordgren och hans webbplatser sake.se och akebono.se. Vi har känt Åke sedan 90-talet då han drev Avanti som ibland hjälpte oss i olika projekt. Åkes bolag Akebono har vuxit stadigt under åren som gått, inte minst tack vare Åkes outtröttliga missionerande för japansk mat- och dryckeskultur. Efter 20 års resande i Japan med över 4000 provade sakesorter räknas Åke som en av Europas ledande inom området. Åke sitter också som domare i de internationella dryckesorganisationerna IWSC & IWC i London. Den 7 september 2010 blev han även utnämnd till sake-samuraj av JSBA, Japan Sake Brewer Association.

Det är många sällskap som har varit på hans Japankvällar i hans egen sakebar på Kungsholmen eller kört evenemang där Åke stått för mat, dryck, kunskap och underhållning. Nu för tiden arbetar också dottern Fixi i bolaget, även hon sake sommelier. Förutom våra insatser kring design och teknik är det Fixi som har arbetat hårt med allt innehåll för att få den nya webben klar. Den nya webbsidan bygger till stor del på Åkes fantastiska bilder från hans många resor till Japan. Sidan är såklart responsive och visar upp hela sortimentet för restaurang och Systembolag, men även hans japanska knivsortiment. Här hittar den intresserade också recept på japanska rätter, resetips, smakguider och mycket mer.

Passa på att kolla in sidan www.akebono.se. Kontakta gärna Åke om du har intresse av hans fantastiska Japankvällar eller vill veta mer om japansk mat och dryck. Du kan såklart följa nyhetsflödet från webben även på facebook.com/akebono.

Lycka till med nya webben!

Kontakta gänget på fakta